Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Fra saga til science for 4H-ere på nordisk leir

Saga-Ole og Science-Ole er klare for nordisk 4H-leir.

Fra saga til science for 4H-ere på nordisk leir

Over 1100 ungdommer fra Norge og de andre nordiske landene kommer til Sarpsborg, når 4H Østfold arrangerer Nordisk 4H-leir, 29. juli – 5. august. Temaet for leiren er fra Saga til science og 4H-erne får oppleve 1000 år på syv dager.

Leiren finner sted på Kalens videregående skole, og har offisiell åpning lørdag 29.juli klokka 20.00 med inntog og åpningsseremoni.

Allsidig program

Leiren begynner med sagatiden og ender i fremtiden. Det blir en reise fra vikingslag, via festninger og bybranner på grensen, innom 50-talls rockabilly, før det hele ender i moderne tid hvor teknologi, spennende oppfinnelser og bærekraft er stikkord.

Lære ved å gjøre

I 4H kan ungdommene delta i mange ulike aktiviteter og nordisk 4H-leir er intet unntak. På leiren kan 4H-erne, som er i alderen 14 – 25 år, velge mellom aktiviteter som f.eks.; motorsagkurs, paintball, fisking, judo, blomsterdekorering, klatring og sikring, kanopadling, Hip Hop, tradisjonsmat og smiing. Alle aktivitetene foregår etter 4H sitt motto "å lære ved å gjøre".

I tillegg blir det ulike utflukter/turer som deltagerne kan være med på; klatreparken i Halden, Inspira science senter, Superland badeland, tur til Romsåsgruvene, Hvaler nasjonalpark, skulpturjakt i Sarpsborg og et besøk til gamlebyen i Fredrikstad.

Det blir også vikingdag, sciencedag, volleyballturnering, underholdning, Allsang på Grensen, science-show og rockabilly-kveld.

Tar i bruk hele Østfold

Leirarrangør, 4H Østfold, tar i bruk alle sider ved fylket. Fra vikingtiden da vikingkongen Olav den Hellig grunnla Sarpsborg i 1016 til Inspiria science senter som er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi, fra gruvebesøk i Indre Østfold til Hvaler Nasjonalpark som er kjent for sin flotte natur med den fantastiske skjærgården og blankskurte svaberg.

Mer informasjon om leiren:

· Web: https://www.nordic4hcamp2017.no/

· Facebook: Facebook.com/nordic4hcamp2017

· Snapchat: Nordic4hcamp2017

Kontaktpersoner:

PR og informasjonssjef nordisk 4H-leir 2017:

Borghild-Johanne Øby, tlf.: 489 42 109, e-post: Borghild-Johanne.Oby@rakkestad.kommune.no

Regionleder Øst (Østfold, Oslo og Akershus)

Beate Johansen: tlf.: 906 46 480, e-post: beate.johansen@4h.no

Informasjonsansvarlig 4H Norge:

Beate Patay, tlf.: 415 62 264, e-post: beate.patay@4h.no

-------------------------------------------

Leirprogram

Søndag: Sagadag

Deltagerne reiser 1000 år tilbake i tid og skal kjempe på vikingers vis. Det blir utfordringer som krever godt samarbeid, og vilje til å våge.

Mandag og tirsdag: Aktivitets- og turdager

Her kan deltagerne bl.a. klatre i en hinderløype høyt oppe i trærne, lære å bruke motorsag, få adrenalin i en Paintball-løype eller trene CrossFit. Eller ta en tur til mørke gruver eller en marin nasjonalpark på Hvaler. Tirsdag gjør vi også klart for en 50-tallsaften med Amcars og The Rockabilly Rebells.

Onsdag: Blanda drops på grensen

Denne dagen setter deltagerne kursen mot svenskegrensa og grensebyen Halden. Der blir det en opplevelsesrik dag blant annet på den 350 år gamle Fredriksten festning. Det var her den svenske krigerkongen Karl 12. ble skutt og drept i 1718. 4H-erne får oppleve festning og by, og på kvelden skal de være med på innspilling av Allsang på Grensen med TV2.

Torsdag: Sciencedag/Åpen dag

Sarpsborg er

en moderne by med flere høyteknologiske bedrifter.

Deltagerne vil

få mulighet til å se nyutviklinger innen bærekraftig ressursutnyttelse, teknologi og forskning. Og selvfølgelig et forrykende show med PK.

Science-dagen er også åpen dag, hvor besøkende kan komme og se hvor gøy det er å være på 4H-leir.

Fredag: Finaledag

Leirens beste volleyballag og tevlingslag kåres.

Kalnes vgs

Årets nordiske 4H-leir arrangeres på Kalnes videregående skole i Sarpsborg.