Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Åpna den første 4H-gården i fylket

Kolbjørn Haugen og Åshild Torset driver 4H-gården på Skarsøya.

Åpna den første 4H-gården i fylket

undt 300 besøkte Torset 4H-gård under åpen gård sist helg. – Været var strålende og stemninga på topp, smiler Åshild Torset, som driver den nye 4H-gården i Aure.

Sammen med mannen Kolbjørn Haugen – og med god hjelp fra familien - er nå Åshild Torset i gang med aktivitetene på 4H-gården på Skarsøya i Aure. I helga var det offisiell åpning av 4H-gården, som er den første i Møre og Romsdal.

- God stemning
Torset 4H-gård hadde åpen gård både lørdag og søndag. Der kunne de besøkende delta på vandring i frukthagene, øksekasting, bueskyting, hopping i halmen, hesteridning og møte dyrene på gården. I tillegg var det åpen gårdsbutikk og matservering.

- Vi er veldig fornøgd med arrangementet. Det var god stemning hele helga, og det virka som både store og små trivdes. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, forteller Åshild Torset.

Pedagogisk tilrettelagte aktiviteter
Nær sagt hele familien er involvert i drifta av gården på Torset Nordre. Kolbjørn Haugen og Åshild Torset bor på selve gården sammen med fire gutter på ett, fire, seks og ni år. I tillegg bor også Åshild sin bestemor her, og foreldrene til Åshild har bygget seg en kårbolig litt lengre bort på eiendommen.

Til dagen driver de med melkeproduksjon, økologisk frukt- og bærproduksjon, samt videreforedling av frukt og bær til saft, juice og syltetøy. For litt over ett år siden åpnet de gårdsbutikk med storkjøkken og et lite serveringslokale som det går an å leie til selskaper og møter. Som godkjent 4H-gård kan vertskapet også ta imot barn, ungdom og voksne til pedagogisk tilrettelagte aktiviteter.

- Vi kommer til å ha flere åpne arrangement på sikt. Er det grupper som ønsker å bestille en aktivitet eller opplegg, er det bare å ta kontakt, forteller Åshild Torset.