Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Bodin 4H-gård nominert til matprisen 2017

Bodin 4H-gård nominert til matprisen 2017

Bodin 4H-gård er veldig stolte og glade over å ha blitt nominert til Matprisen 2017 i priskategorien Barne- og ungdomsprisen.

Juryens begrunnelse for nominasjonen:

Bodin 4H-gård ligger like utenfor Bodø sentrum. De driver en svært omfattende virksomhet med en lang rekke pedagogiske tilbud til barnehager og skoler knyttet til mat og landbruk. Åpen barnehage, skolehage, steinovnsbakeri, lørdagskafe og matskole i sommerferien er bare noe av det gården byr på.

Bodin 4H-gård tilbyr også et spesialtilpasset opplegg for skoleklasser på fjerdetrinnet hvor elevene kan delta i arbeidet med matproduksjon og dyrehold.

Bodin 4H-gård er første i landet som driver andelslandbruk for barnehager, med en egen gartner som sammen med de barnehagene som har en andel har ansvar for dyrking, høsting og slakting. Juryen legger spesielt merke til hvordan gården setter læreplanens kunnskapsmål om mat og landbruk i et bærekraftperspektiv.

Levende og ekte opplevelser er en inspirerende måte å lære på, og juryen mener Bodin 4H-gård tilbyr et unikt rom for nettopp dette.

 

Kriterier for barne- og ungdomsprisen:

  • Formidler kunnskap og inspirasjon om landbruks- og matproduksjon til barn og unge

  • Bidrar til at barn og unge opplever mestring på kjøkkenet og i naturen

  • Bidrar til gode historier om maten og matproduksjonen blant barn- og unge

 

Matprisen hedrer de som er med på å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat. Og ikke minst de som serverer smakfulle bærekraftige måltider. Matprisens priser kan gå til bonden så vel som til kokken, til store som små, private eller offentlige aktører, bedrifter og personer.

Matprisen ble etablert i 2014, og går av stabelen for fjerde gang i pr.

Vinneren kåres 13. november 2017.

Dette er juryen.

Les mer om matprisen på www.matprisen.no.