Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Ole (15) skal holde appell på Stortinget

Ole (15) skal holde appell på Stortinget

I regjeringas forslag til statsbudsjett legges det opp til å kutte hele støtteordningen for organisasjoner som jobber innenfor mat og landbruk. Nå skal Ole Saxrud (15) fra Sarpsborg få politikerne til å snu.

 - Dette er stort for meg. Det er en ære å få representere 4H på Stortinget, sier 15-åringen som har vært 4H-er i fem år. Han legger til at han gruer seg litt og gleder seg masse.

Torsdag deltar han på høring i Stortingets næringskomité, sammen med 4H Norges generalsekretær Signe Lindbråten og nestleder i landsstyret Torgeir Timenes Bell. Appellen han skal holde har han skrevet selv og budskapet kommer rett fra hjertet.
 

Ikke enig med landbruks- og matministeren

Gjennom sine 600 aktive klubber og 50 4H-gårder i hele landet, kan 4H regnes som en av de største og viktigste aktørene som driver med opplysningsarbeid om landbruk, matens opprinnelse og grønn næringsutvikling.

- Landbruks- og matminister snakker om at det er viktig at unge vil inn i landbruket. Da mener jeg 4H er et veldig lurt sted å starte. Han er også opptatt av omdømmet til landbruket. I vår klubb sørger vi i hvert fall for at 40 barn og unge lærer å så sine egne grønnsaker, har sett et fjøs fra innsiden og kan litt om skogbruk og friluftsliv, sier Ole som er nestleder i Fossekallen-Varulven 4H på Ise/Varteig.
 

Venner for livet og viktig opplæring

4H-ere får venner på tvers av fylkes- og landegrenser, opplevelser man ellers bare kan drømme om og minner for livet. De lærer seg prosjektarbeid og får praktisk erfaring med organisasjonsarbeid og demokrati på en trygg og utforskende måte.

- Jeg kan planlegge driften av en 4H-klubb med alt som skjer der. Jeg har stått på årsmøtet i 4H Østfold og frontet mine saker. Jeg står på scenen foran 100 folk på høstfest, og nå i sommer foran 1400 på åpningen av nordisk 4H-leir, hvor jeg fikk være leirmaskot, forteller 15-åringen som allerede har rukket å få erfaring som både styremedlem, sekretær og nestleder.  

I 4H utvikler barn og unge seg til å bli aktive og samfunnsengasjerte ungdommer med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker.

-Vi sier det på hvert møte, og jeg tror på det når jeg sier at i 4H så jobber vi mot et mål å bli en ungdom med klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse, avslutter 15-åringen som er spent på sitt aller første møte i Stortinget. Men hvem vet, kanskje er dette første av mange stortingsmøter for Ole Saxrud.  

Ole Saxrud (15 år) gleder seg til å representere 4H på Stortinget.

 

Kontaktinformasjon:
For mer info eller uttalelser, ta kontakt med:
Ole Saxrud, nestleder i Fossekallen-Varulven 4H, 950 25 467
 

4H Norge (www.4h.no):
Torgeir Timenes Bell, nestleder i 4H Norge, 949 74 173
Signe Lindbråten, generalsekretær i 4H Norge, 932 22 335, signe.lindbraaten@4h.no