Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Voksenlederkurs 2018

Voksenlederkurs 2018

Norske 4H-alumner (N4HA) inviterer til voksenlederkurs. Kurset arrangeres 2. - 4. mars på Lillehammer.

Voksenlederkurset er for alumner og andre voksenledere som anses som ressurspersoner i fylkene. Her får du kunnskap innen grunnleggende førstehjelp og psykososial førstehjelp i tillegg til tips og triks som er relevant for leir og kurs og erfaringsutveksling slik at du kan føle deg trygg på at du kan takle ulike utfordringer du kan møte på 4H-arrangementer. Dette er ledernes svar på DAF-instruktørkurset.

Hvem kan delta?

Dette er ikke tenkt å kun være et kurs for de som skal være ledere på landsleir/nordisk, da disse ikke nødvendigvis er valgt. Kurset er tiltenkt både for de man ser for seg kan være ledere på leir, for gode ressurspersoner i fylket som hjelper med fylkesarrangementer og lignende, samt andre engasjerte potensielle ressurspersoner som kan ha nytte av det. Det er ca 40 plasser på kurset. Dersom det er flere som ønsker på kurs enn det som det er plass til vil det fordeles etter antall deltakere på leir og tidligere deltakelse på voksenlederkurs. 2/3 av plassene er forbeholdt alumner, men kan benyttes av andre voksne ressurspersoner dersom det ikke fylles opp.

Hvor er det, og hvor mye koster det?

Kurset finner sted på Birkebeineren Hotel and Apartments på Lillehammer, helgen 2.- 4. mars. Det koster 2250 kr per person. Reise dekkes ikke av Norske 4H-alumner. Det oppfordres til at alumnklubber/fylker bidrar med sponsing av avgift og reise. Deltakeravgiften inkluderer blant annet grunnleggende førstehjelpskurs og psykososialt førstehjelpskurs fra godkjente instruktører, samt overnatting med helpensjon på hotell. Prisen er beregnet ut fra overnatting i leiligheter med 3-6 plasser per leilighet.

Hva skal kurset bestå av?

Kurset er delt inn i del 1 og del 2. Del 1 får grunnleggende førstehjelpskurs og psykososialt førstehjelpskurs, erfaringsutveksling, leders og instruktørers roller, regelbrudd og konsekvenser, kommunikasjon og konflikter som kan oppstå på 4H arrangement.. Del 2 har mer fokus på det å være arrangør, være hovedleder, krisehåndtering, og ekstra fordypning i kursinnhold fra del 1.

Hvor melder man seg på?

Påmelding skjer via medlemsregisteret, påmeldingsfrist er 31. januar. Vi ber fylkesstyrene og alumnklubbenes styrer om å tenke over potensielle deltakere, og oppfordre disse aktuelle medlemmene til å melde seg på.

Dato: 2. - 4. mars 2018
Sted:Birkebeineren Hotel and Apartments på Lillehammer.
Påmelding: medlemsregisteret
Arrangør: N4HA