Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Bli med 4H til Gambia!

Bli med 4H til Gambia!

4H Norge inviterer deg til å være med på en 14 dagers studietur for å besøke 4H i Gambia i perioden 28.12.2018-11.1.2019. Studieturen er en unik mulighet til å bli kjent med Gambia og 4H Gambia.

Dere bor hos vertsfamilier i ulike landsbyer og får være med på 4H-aktiviteter. To norske reiseledere og representanter fra 4H i Gambia blir med på reisen.

Vi møtes til samling på Gardermoen den 28.12.18, og arbeider for å få til et Nord-Sør-seminar denne dagen. Vi reiser fra Gardermoen til Gambias hovedstad, Banjul, grytidlig morgenen etter (via Brussel).

Vi blir ute ved kysten noen dager for å akklimatisere oss, for å bli kjent med hverandre og for å forberede oss, før vi reiser inn i landet med en liten minibuss. Her besøker vi flere landsbyer med 4H-klubb og ser på deres prosjekter, besøker skoler med 4H-aktiviteter og grønnsakshager, og deltar i workshoper mm.

I ca fire netter bor og spiser vi to og to hos vertsfamilier i landsbyen, men gruppa bor sammen på gjestehus innimellom. Før vi reiser hjem til Norge, tilbringer vi noen dager ute ved kysten igjen, der vi deler våre opplevelser og inntrykk og forbereder våre presentasjoner.

Vi har plass til 14 deltakere, og for å bli en av de heldige må du enten være 4H-er over 16 år, alumn, klubbrådgiver, ansatt eller annen form for ressursperson i 4H. Programmet passer godt for 4H-prosjektet «Vindu mot verden».

 

Praktisk informasjon:

Varighet: 28.12.18-11.01.2019.

Samling/(Nord-sør- seminar) og overnatting på Gardermoen Airport Hotel fra 28.12.2018

Reiseperiode ut av landet: 29.12.2018 - 11.1.2019.

Kostnader:

Deltakeravgift for opphold og reise (til/fra ditt hjemsted): kr 19.000-20.000.

Andre utgifter som kommer i tillegg er nødvendige reisevaksiner, malariatabletter, egen reiseforsikring og lommepenger. Beregn ca kr 4000 i lommepenger.

Søk gjerne 4H i fylket, 4H-klubber, kommunen og andre om tilskudd til studieturen.

 

Etter studieturen:

4H Norge ønsker at opplevelsene dine blir delt med flest mulig. Dette kan du gjøre ved feks å skrive en artikkel til lokalavisa di, i 4H-blad eller ved å holde lysbildeforedrag for 4H-klubber, skoleklasser eller andre.

Søknadsfrist: 1.september 2018. Fyll ut søknadsskjemaet "Studiertur Gambia 2019" og send til: anne.kari.eliassen@4h.no innen fristen.

Mer informasjon om samarbeidet mellom 4H Norge og 4H Gambia.

4H Gambia

I Gambia fins det i dag 60 4H-klubber og ca 10.000 4H-medlemmer. 4H-klubbene har ulike 4H-prosjekt som for eksempel sauehold, peanøtt- og grønnsakdyrking, landsbybutikk og batikk. Prosjektene blir drevet av hele klubben og ikke av enkeltmedlemmer slik som i Norge. Utenom 4H-prosjektene driver klubbene organisasjonsarbeid og dugnadsarbeid i landsbyen.

Et stort problem i mange utviklingsland er at ungdommer flytter fra bygda til byene på leting etter jobb og nye muligheter. Gjennom 4H viser man at det er mulig å tjene penger også på bygda, og man henter inn eksternt fagpersonell som utvikler de praktiske kunnskapene og gjør inntjeningen så god som mulig. I tillegg velger klubben et styre med leder, sekretær og kasserer, og man får verdifull organisasjonserfaring.

Samarbeidet mellom 4H Gambia og 4H Norge har vart helt siden oppstarten av 4H Gambia i 1987. Det har vært ulike former for utveksling mellom de to 4H-organisasjonene.

(Les mer om Gambia og 4H-samarbeidet mellom Gambia og Norge på www.4h.no-internasjonalt)