Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
4H og Unge kokker på God Morgen Norge

F.v. Gunn S. Solberg, John Magne Gjønnes, Carina Bolme Lund og Gita Aspen Kolltveit

4H og Unge kokker på God Morgen Norge

Carina Bolme Lund (15) og John Magne Gjønnes (16) er begge matambassadører. Tirsdag 22. mai gjester de "Wenches kjøkken" i God morgen Norge på TV2. Skru på TV'n og følg de flotte 4H-erne.

Folkehelsekoordinator og daglig leder i Unge kokker, Gita Aspen Kolltveit, gjester også studio sammen med Carina og John Magne.

Som matambassadører har Carina (Gaupa 4H) og John Magne (Fjellvåken 4H) holdt matverksted i sine respektive 4H-klubber i Trøndelag.

Unge kokker og 4H Norge har inngått et samarbeid, og i løpet av 2018 og neste to årene får 4H-ere over hele landet tilbud om å kurses til matambassadører.

Når matambassadører kurses får de både teoretisk innføring i smart mat – mat som holder deg gående gjennom dagen og praktisk erfaring på kjøkkenet. Fargerike, smoothies, næringsrike og smakfulle supper fra bunnen av er noe av det de lærer å lage. Etter et slikt kurs er de godt rustet til å holde matverksted for venner, familie og i egen 4H-klubb. At barn og unge lærer bort til jevnaldrende er en metode vi er godt kjent med i 4H. Samarbeidet med Unge kokker er et vesentlig bidrag inn mot regjerningens folkehelseløft.

   

Fakta:
Unge kokker + 4H = SANT
Unge Kokker har fått 2.1 millioner av Gjensidigestiftelsen til nasjonalt kostholdsprosjektet: Smart mat for ungdom på fritid. Dette i samarbeid med Røde Kors, foreningen for Ungdom og Fritid og 4H Norge.

Fra 2018-2020 skal 150 000 barn og ungdommer mellom 10 til 22 år i hele Norge lære mer om hvordan de lager smart mat. Totalt 900 matambassadører, ungdommer mellom 12-22 år skal utdannes. 

7 4H-fylker i 2018
Hele 4H Norge i 2019.  
Implementering i organisasjonen i 2020