Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Verdens miljødag 5.juni

Plast til å bære i.

Verdens miljødag 5.juni

I dag er det verdens miljødag og årets tema er bekjemping av plastforurensing. I Gambia innførte de forbud mot både bruk og import av plastposer i 2015.

Forbudet kom fordi gambierne mente plast var den største miljøforurensingen, og at plasten var en trussel for både menneske- og dyrehelse, i tillegg til forurensing av både land- og hav.

Hva med å arrangere en miljødag som handler om plast i din klubb? Kanskje dere kan lage en utstilling av plast fra nærmiljøet? Finn ut hvor plasten kommer fra, og diskuter hva dere kan gjøre med plasten der du bor? Se om dere bruker for mye plast i hverdagen og hva dere kan gjøre for å endre dette.

I 4H-klubbene i Gambia får barn og unge opplysning om miljøspørsmål. Mange tar et tak mot søppel på avveie og ikke minst plast i naturen. – Små endringer i dagliglivet kan redusere store mengder plast. Vi må rydde rundt egne hus og bry oss om nærmiljøet vårt, står det på oppslag i landsbyene. Flere kvinnebedrifter er startet for å resirkulere plast. De samler inn plast fra landsbyene og lager matter, handlenett og andre varer som gjør at plasten blir tatt vare på.

Alternativene til plast er hverdagsliv i Gambia. Tre fungerer bra!

Ta med eget handlenett når du gjør innkjøp. I Gambia lager de mange flotte utgaver.

Plast til å leke med.

Plast til å drikke av.