Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Flere 4H-ere!

Flere 4H-ere!

Ved å vise frem alt det morsomme som skjer i din 4H-klubb, kan dere få flere nye medlemmer. Jo flere 4H-ere, jo morsommere blir det.

4H-ere kan gjøre en stor forskjell for klubben sin. Om alle verver ett nytt medlem hver, vil klubben bli dobbelt så stor! 4H passer for gutter og jenter i alle aldre, samme hva slags interesser de har. Ved å vise fram din 4H-klubb og alt dere gjør der kan dere finne mange venner dere ikke har møtt enda!

Du er den beste 4H-reklamen! Fortell om hvorfor du begynte i 4H, og hvorfor du fortsatt er medlem. Kanskje du ville bli kjent med flere, eller ville lære mer om natur eller jordbruk? Mange i klubben din ble sikkert med i 4H fordi en god venn hadde fortalt om alt det morsomme som skjer i 4H - og de skjønte at dette også var noe for dem.

Å finne nye medlemmer kan være litt skummelt, men ikke om hele klubben gjør det sammen. Kanskje dere kan dele ut informasjon om 4H når dere selger lodd? Eller ha stand på et kjøpesenter eller ved nærbutikken? Arranger et åpent utearrangement, hvor klubben lager mat på bål og de besøkende kan delta på aktiviteter. Om du gjør klubben din synlig i nærmiljøet, får flere gutter og jenter i mulighet til å bli kjent med 4H.

 

 


To kjappe

- med Marte Gustad Iversen, plakettmottaker og rådgiver i 4H Norge:

  • Hvordan kan en 4H-er verve nye medlemmer?
    - Ved å fortelle hva du selv liker best med 4H, og vise frem tingene dere gjør i 4H, som prosjekter, aktiviteter og turer. Ta også med en venn på et møte eller et 4H-arrangement.
  • Hva kan klubben gjøre for å få flere med i 4H?
    - Først og fremst må klubben være synlig! Gjerne i lokalavisa og på stand. Hvis folk ser 4H og logoen ofte nok, og kjenner oss igjen, og det kan være nok til at de vil bli med. Spør konkret om noen vil bli med på et åpent arrangement. Gjør det åpent for alle, slik at så mange som mulig blir med. Spør også om klubben kan få ha et undervisningsopplegg på skolen, eks. volleyball i gymtimen, mat på bål eller noe annet gøy dere gjør i klubben.

 


Saken er også publisert i AKTIViTET #2/2018