Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Bli med på Nordisk 4H-leir i Danmark

Bli med på Nordisk 4H-leir i Danmark

Endelig er nærmer det seg sommerens høydepunkt - nordisk 4H-leir i Bornholm! Har du lyst på en uke fylt med sol, sommer, spennende utflukter, kule aktiviteter – og ikke minst nye og gamle 4H-venner? Er du i tillegg 14 år eller eldre, så hiv deg med på nordisk 4H-leir i Danmark 20.-27. juli 2019!

 
 

Invitasjon nordic 4h camp 2019 inkl. norsk beskrivelse av de valgbare aktivitetene.

 

HVA

Nordisk 4H-leir er en sosial, aktiv og morsom uke som samler mer enn 1 000 4H-ungdom fra hele Norden og noe flere land. For mange er leir utvilsomt årets høydepunkt! Bli med på moroa du også!
 
 

HVEM

For å delta må du være fylle 14 år eller mer i løpet av 2019. Dvs. at du må være født i 2005 eller tidligere. 
 
For å delta må du være 4H-er og ha betalt din medlemskontingent som enten hoved-, søsken- eller alumnmedlem. Kontingentfaktura sendes ut i slutten av februar. Meld deg inn i 4H her. 
 
I tillegg til Norge, Sverige, Danmark og Finland, inviteres også 4H-ungdommer fra Estland og Latvia.
 
 

NÅR

Nordisk 4H-leir 2019 arrangeres i uke 30, dvs. lørdag 20. - lørdag 27. juli. Ankomst fra kl. 12:00 lørdag 20. juli. Avreise kl. 12:00 lørdag 27. juli. 
 
 

HVOR

Leiren er på Østermarie på øya Bornholm i Danmark. Adressen er Østermarie Hallen, Idrætsvej 1, 3751 Østermarie. Bornholm er en 30 km lang øy med et areal på 588,5 km² og ca. 42 000 innbyggere. 
 
 

PRIS

Leiren koster kroner 3 300,- (NOK) hvis du melder deg på før 13. mai. 
 
Mellom 13. mai og 24. juni koster leiren kroner 4 000,- (NOK). Det er ikke mulig å melde på etter 24. juni. 
 
Noen av de valgbare aktivitetene har egenandel på kroner 140,- (NOK). Faktura kommer på epost. 
 
 

REISE

Alle fylker organiserer fellesreise (stort sett buss) for deltakere fra sitt fylke. Frå Sogn og Fjordane reiser vi med buss fredag kveld, 19. juli og er heime att natt til søndag 28. juli. Reisa tur/retur med buss og ferje kostar kr 3 200,-. Det er eiga påmelding til reisa på medlemsregisteret. Du vil også motta en egen faktura på reisen. 
 
Det er ønskelig at alle reiser med sitt fylkes fellesreise. Om du likevel planlegger å reise på egenhånd, anbefales det å sjekke fergetider og helst bestille fergebillett. 
 
 

MAT

Fire måltider pr. dag er inkludert i leiravgiften, så du trenger ikke ha med mat. Det blir frokost, lunsj, middag og kveldsmat hver dag. 
 
Det er viktig at du opplyser om matallergier og graden av disse ved påmelding, slik at matkomiteen kan lage riktig mat til deg. 
 
 

OVERNATTING

Overnatting skjer i medbragt telt. Avtal med de andre i fylket hvem som skal dele telt og hvem som skal ha med telt. 
 
 

SYKDOM OG BEHOV

Det er viktig at du opplyser om fysiske sykdommer, psykiske lidelser, matallergier og andre utfordringer ved påmelding. Dette for at voksenlederne, førstehjelpspersonell og evt. annet helsepersonell skal kunne hjelpe deg raskest og best mulig hvis noe skulle oppstå. 
 
Om du har noen spesielle behov er det fint om du skriver det ved påmelding og/eller ta kontakt med 4H-kontoret i ditt fylke eller direkte med din voksenleder når du får vite hvem det er. Trenger du tilrettelegging, evt. ha med deg støttekontakt/medfølger som medfører ekstra kostnader, så er det mulig å søke 4H sitt tilretteleggingsfond for å dekke disse kostnadene. 
 
 

PÅMELDING

Meld deg på via «min side» på 4h.no (altså IKKE på nl2019.com!). Du trenger medlemsnummer og passord for å logge inn. Påmeldingsfrist 13. mai. Link til påmelding her.
 
Bindende påmelding
Påmeldingen er bindene. Dvs. at hvis du har meldt deg på, må du betale selv om du ikke deltar. Ved sykdom dokumentert med gyldig legeattest slipper du betale, og får pengene tilbake hvis arrangementet allerede er betalt. 
 
Medlemsnummer 
Medlemsnummer finner du på tidligere fakturaer. Evt. kan du spørre klubbens leder, sekretær eller klubbrådgiver A (evt. 4H-kontoret i ditt fylke). 
 
Passord
Klikk på «mangler du passord», skriv inn medlemsnummer og epostadressen din. Det er viktig at dette er samme epostadresse som er registrert på deg i 4H sitt medlemsregister. Hvis du mangler passord og ikke lenger har tilgang til den registrerte mailen, må du be sekretær, leder eller klubbrådgiver endre dette for deg (evt. 4H-kontoret i ditt fylke). 
 
Tekniske problemer
Kontakt 4H-kontoret. 
 

TEMA

Leires tema er ”Community across Borders”. Temaet handler om at vi bør stå sammen over hele verden og bygge samfunnet vårt på tvers av landegrenser. Det en mye uro i verden - en uro som ikke burde eksistere - derfor må vi samarbeide for å gjøre verden til et tryggere og hyggeligere sted for oss alle. 
 
 
VALGBARE AKTIVITETER
Ved påmelding skal du velge TO aktiviteter/turer - EN for tirsdag og EN for torsdag. Husk at jo tidligere du melder deg på, jo større er sjansen for å få akkurat den aktiviteten du ønsker deg. 
 
Om aktiviteten du ønsker ikke er synlig når du melder deg på betyr det at det ikke er flere ledige plasser. Det blir ikke venteliste eller mulighet for å bytte aktivitet. 
 
Vær obs på at noen aktiviteter har egenandel på kroner 140,- (NOK). 
 
Oversikt over aktivitetene på neste side. 
 
 

LEDERE

Klubben trenger ikke stille med voksenledere, men alle fylker må stille med minst én leder pr. påbegynte gruppe på 15 deltakere. Hovudleiar frå Sogn og Fjordane er Eirik H. Vikøren, og så langt er også Aina Nordgulen og Eirik Førde klare som leiarar.
 
 

MER INFORMASJON

 
 
Praktisk informasjon og pakkeliste:
Alle påmeldte deltakere får en mail med praktisk info (inkl. pakkeliste) når leiren nærmer seg. 
 
Spørsmål: Kontakt 4H-kontoret