Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
#frifond #momskompensasjon #kvalifisering #2019

#frifond #momskompensasjon #kvalifisering #2019

I uke 18 ble det sendt ut oversikt over hvilke klubber som 30. april 2019 var kvalifisert/ikke kvalifisert til frifondstøtte og momskompensasjon 2019.

I eposten skriver 4H Norge:  

Oversikten er basert på det dere har lagt inn i medlemsregistret (årsrapport, årsmelding og organisasjonsnummer) innen fristen 15. desember 2018. Denne runden vi har nå er en kvalitetssikring, slik at vi skal unngå feil.

«Klage»-frist:

Fristen for å si fra om feil eller rette opp i mangler i medlemsregistret er onsdag 22. mai klokka 09.00. Da tar jeg ut endelig liste som umiddelbart går til 4H sin revisor. Dere trenger ikke sende alt til meg, men bare legge inn i medlemsregistret direkte.

Frifondstøtte

Det er bare lokale klubber som kan få støtte fra frifond. 4H Norge har ikke lov til å dele ut slik støtte til verken nemnder, fylkeslag eller andre org.ledd oppover i organisasjonskartet.

Frifondstøtten blir utbetalt i slutten av september hvert år.

Momskompensasjon

4H Norge samordner alle opplysningene dere legger inn i medlemsregistret til en felles søknad til Lotteritilsynet. 4H Norge har derfor ingen påvirkning på tildelingen.

Alle organisasjonsledd (med demokratisk oppbygging) kan tildeles momskompensasjon. Momskompensasjon blir utbetalt i desember hvert år.

Organisasjonsnummer = støtte

Nytt av året er kravet om registrering i Frivillighetsregistret. Det kreves altså at alle skal ha eget organisasjonsnummer. På oversikten som ligger ved ser dere hvem som mangler. Er klubben kvalifisert til frifond/momskomensasjon, men har ikke organisasjonsnummer, kan vi dessverre ikke tildele klubben støtte.

Kontonummer

Oversikten viser bare kontonummeret til de som er kvalifisert til støtte. Sjekk at kontonummeret er riktig. Da blir utbetaling også riktig 😉

Spørsmål?

Om klubben din/laget ditt ikke er kvalifisert, kan du sjekke at dette er ok i medlemsregistret:

  • Årsrapport er lagt inn (riktig grunnlagsår er 2018)
  • Signert sammendrag av årsregnskapet for 2018 er lagt inn som vedlegg til årsmeldinga
  • Klubben hadde flere enn 5 betalende medlemmer pr 31.12.2018
  • Regnskapstall er lagt inn riktig i årsmeldingen (tallene skal stemme med vedlegget – også egenkapitalen)

Har du har sjekket alt dette, men finner likevel ikke ut av hvorfor dere ikke er kvalifisert? Da er det på tide å sende spørsmålet til meg på epost. Jeg har fri resten av denne uka, så svar kommer i løpet av uke 19. Husk å skrive hvilken klubb og fylke du er fra.

OVERSIKTEN 4H Rogaland