Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Det er sommer, det er sol – det er 4H-leirer!

Det er sommer, det er sol – det er 4H-leirer!

For mange 4H-ere er sommerleir med teltliv, lek, volleyball, sol og regn er det beste med 4H. Det er ofte et av årets høydepunkt! Leir er sosialt, morsomt og lærerikt. I løpet av noen hektiske sommermåneder arrangeres det leirer over hele landet. Og i år skal nærmere 900 norske 4H-ere reise på nordisk 4H-leir til Bornholm i Danmark.

Det arrangeres leirer over hele landet – både lokalt, regionalt, nasjonalt. Det finnes leirer for alle. Hvert år arrangeres det aspirantleirer og fylkesleirer i fylkene. De minste 4H-erne får treffe andre medlemmer under 12 år på aspirantleir. De over 12 år kan dra på fylkesleir. Aspirant- og fylkesleir varer vanligvis i 3-4 dager.

Har du fylt 14 år er mulighetene enda bedre – da kan du dra på landsleir og nordisk leir. Disse to leirtypene varer en hel uke, og arrangeres annet hvert år. I år med partall arrangeres det landsleir for alle landets medlemmer ett eller annet sted i Norge. I år med oddetall arrangeres det leir for 4H-ere fra hele Norden. Disse leirene er enten i Norge, Sverige, Danmark, Finland eller på Island.
 
Leirene varer fra alt fra et par dager til en hel uke, proppet med nye og gamle venner, volleyball, tevlinger, leirbål og en mengde aktiviteter som varierer fra leir til leir.
 
Nordisk leir 2019
Årets store høydepunkt i 2019 er Nordisk leir på Bornholm i Danmark. Nærmere 900 norske 4H-ere skal i uka 20. – 27. juli få oppleve ei uke fylt med spennende utflukter, kule aktiviteter – og ikke minst nye og gamle 4H-venner! Her er det bare å glede seg!
 

Her er en oversikt et utvalg av alle leirene som finnes over hele landet sommeren 2019:

4H Finnmark/ 4H Troms/4H Nordland
I år blir det arrangert felles fylkesleir for Nordland, Troms og Finnmark. Apatity 4H, en russisk 4H-klubb, er også invitert. Arrangør er Rask 4H i Kjeldebotn (Ballangen), hvor også leiren vil finne sted.
Dato: 29. juni – 2. juli.
 
4H Trøndelag
I år kan 4H-erne i Trøndelag velge mellom fylkesleir i Selbu eller i Nærøy.
Fylkesleir Nærøy på Måneset. Leirstedet ligger på gamle Værum oppvekstsenter. Leiren er for juniorer og seniorer i 4H Trøndelag, samt for aspiranter i Midtre, Indre og Ytre Namdal.
Dato: 27. – 30. juni.
 
Fylkesleir i Selbu, «Farmen», blir arrangert av Varden 4H.  Leirområdet ligger sentralt i Selbu med Selbusjøen som nærmeste nabo. Årsøya er en halvøy som ligger ved utløpet av elva Nea som renner gjennom Selbu kommune og ut i Selbusjøen. Elva har med seg en jevn vind som ligger over halvøya.
Dato: 27. – 30. juni.
 
4H Hedmark
Fylkesleir i Veldre 2019. Firkløveren 4H ønsker velkommen til fylkesleir på Veldre sag.
Dato: 27. - 30.juni.
 
4H Oppland
Fylkesleir i Saksumdalen. Maiblomen 4H ønsker 4H-ere fra fjern og nær velkommen til årets fylkesleir, som finner sted i Saksumdal i Lillehammer kommune. Det blir en leir fylt med aktiviteter, moro og ikke minst nye og gamle venner.
Dato: 27. – 30. juni.
 
4H Møre og Romsdal 
Fylkesleir på Gjermundnes vgs , Vikebukt i Vestnes kommune. Årets leirsjef er Anna Kristin Nisja, som er medlem i Fossekallen 4H og sit i fylkesstyret. - Fylkesleiren på Gjermundnes i år, er årets høgdepunkt for mange av oss i 4H. Det er der vi endeleg kan få møte gamle venner og få nye, smiler Anna Kristine og tenkjer tilbake på tidlegare leirar. Anna Kristine er ein erfaren leirdeltakar og har delteke på leirar i fylket, nasjonalt og for deltakarar frå heile Norden.
Dato: 27. – 30. juni.
 
4H Sogn og Fjordane
Fylkesleir på Hafslo
Dato: 27. – 30. juni.
 
Aspirantleir: Laurdag kl. 12.00 til søndag kl. 14.00 blir det aspirantleir for 4H-arar mellom 10 og 12 år. Aspirantane bur i telttuna saman med dei andre frå 4H-klubben sin.
 
4H Hordaland
Fylkesleir 2019 på Omvikedalen skule. I år slår me på stortromma, og arrangerer fylkesleir i heile fira dagar! Det betyr fira heile dagar med mange forskjellige aktivitetar, rebusløp, kjekke kveldar og volleyballcup.
Dato: 27. – 30. juni.
 
4H Buskerud
Fylkesleir 2019 - sommerens morsomste eventyr på Buskerud Gård. Leiren er åpne for alle medlemmer i 4H Buskerud, 4H Telemark og 4H Vestfold.
Dato: 26. – 29. juni
 
4H Nordland
Fylkesleir på Vågønes i Bodø i St. Hans-helga. På programmet står fjelltur, busstur til Saltstraumen, åpning av nytt jektefartsmuseum i Bodøsjøen, St. Hans-feiring, lek og sosialt samvær.
Dato: 21. – 24. juni
 
4H Rogaland
Fylkesleir 2019. Sommerens vakreste eventyr! Fylkesleir for de som er født i 2007 og før. I år blir leiren arrangert på Vaulali leirsted i Bjørheimsbygd.
 
Ryfylke. Bygda, Jerv og Hjelmen 4H er arrangører. Et fantastisk leirområde, som leirkomiteen gleder seg til å vise fram. Aktivitetene er plassert rundt om i Strand kommune.
Dato: 21. – 24. juni
 
4H Agder
Fylkesleir i flotte omgivelser på Bygland. Morsomme aktiviteter, god mat, nye venner og stort sett fint vær.
Dato: 21. – 24. juni
 
4H Akershus og Oslo
Garder 4H inviterer alle aspiranter i Akershus til aspirantleir i Garder i Vestby kommune. Bli med og treff andre 4H-ere og delta på morsomme aktiviteter! I løpet av leiren vil du oppleve masse gøy, lære
noe nytt og kanskje få noen nye venner? Vi inviterer alle foreldre til felles grilling på fredag kveld. Vi har varme griller, alle tar med det de vil spise selv.
Aspirantleir, Gardarheim i Vestby
Dato: 14.-16. juni.
 
Ørnøye 4H og 4H Akershus og Oslo inviterer til sommerens høydepunkt i Akershus/Oslo - nemlig fylkesleir i Enebakk.  Leirområde blir midt i Enebakk, nærmere bestemt i Kirkebygda. Det vil bli teltplass og volleyballbaner på en fin gressbakke, mat, kiosk og miljøtorg i telt, og mulighet for å sitte under tak i en fin gapahuk.
Dato: 21.-24. juni!
 
4H Vestfold
Sommeren er tid for VIGGA sin tradisjonsrike aspirantleir på Melsom vgs. En god gjeng alumner (4H-ere over 18 år) er ansvarlig for leiren, som lover en morsom leiropplevelse for de yngste 4H-erne i Vestfold.
Dato: 14.-16. juni
 
4H Østfold:
Fylkesleir:
Dato: 14. – 16. juni