Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Bli med på landets største friluftsfeiring!

Bli med på landets største friluftsfeiring!

Friluftslivets uke arrangeres første uka i september, og alle i hele Norge inviteres til å bli med ut i naturen. Allerede lørdag 31. august braker det løs med #nattinaturen.

Friluftslivets uke blir behørig markert med aktiviteter og arrangement over hele landet. I fjor var det registrert over 1300 arrangementer og aktiviteter på landsbasis under Friluftslivets uke. Det var en fordobling fra året før, og står i stil med at friluftsliv stadig blir mer populært i Norge.

 

Oppdag mulighetene der du bor

Gjennom uka er det er særlig fokus på at folk skal oppdage friluftslivsmulighetene som finne i sitt nærmiljø, og at de skal få kjennskap til lokale lag og foreninger som tilbyr aktiviteter og arrangementer.

- 4H er opptatt av å skape aktivitet i lokalmiljø over hele landet. Målet er at flere skal få oppleve og bli kjent med natur og friluftslivsmulighetene der de bor. Friluftsliv blir stadig mer populært, og vi håper så mange som mulig har lyst til å være med på denne store friluftslivfesten, sier rådgiver Silje Fossbråten i 4H Norge.

 

#nattinaturen

Friluftslivets uke åpner med sove-ute-aksjonen #nattinaturen. Natt i naturen er en fin mulighet til å gi barn og unge første smak av å sove ute.

- Gjør det enkelt! Hva med å dra dyna ut på balkongen eller verandaen, eller sette opp teltet i hagen? Mange 4H-ere sov også ute under åpne himmel på 4H-dagen, og #nattinaturen er en fin anledning til å gjøre det igjen, avslutter Silje Fossbråten, som gleder seg til å krype ned i soveposen, ute i det fri, lørdag 31. august.

Hva skjer?

Se aktivitetskalenderen www.friluftslivetsuke.no, der du finner en oversikt over aktiviteter og arrangementer der du bor.

 

Fakta

Arrangør: Norsk Friluftsliv (NF)
Hvem er Norsk friluftsliv? Paraplyorganisasjon for 17 friluftslivsorganisasjoner.
Hvem deltar på friluftslivets uke? 4H er med på feiringen sammen med bl.a. Forum for Natur og Friluftsliv (FNF), kommuner, friluftsråd, frivilligsentraler og lokale lag og foreninger over hele landet.

Les mer om friluftslivet uke: