Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Vervetips til klubben

Vervetips til klubben

Her kommer noen vervetips som klubben kan bruke under vervekampanjen i september!

Vervetipsene under bidrar både til å vise frem 4H, og hjelper til med å få nye medlemmer. Vi deler tipsene i ulike temaer. Hvert tema har to steg, der det første er relativt lett, mens det andre krever litt ekstra innsats fra klubben. Hvor mange steg 2-tips klarer dere å gjennomføre? Tar dere utfordringen?

Husk også vår digitale ressurspakke, der dere finner både videoer og bilder dere kan bruke under vervekampanjen!

Venner

Steg 1 Steg 2
Inviter til vennekveld i klubben, der alle kan ta med en venn som er nysgjerrig på hva 4H er! Her er det lurt å ha en morsom aktivitet på klubbmøtet, for eksempel samarbeidsleker, pizzabakekveld eller fuglekassesnekring. Hvor mange medlemmer i klubben deres klarer å ta med seg en venn på neste arrangement i fylket? OBS! I noen fylker kan 4H-medlemmer ta med seg en venn gratis på kurs eller leir, og samtidig få arrangementet billigere for seg selv.

 

Samarbeid med andre

Steg 1 Steg 2
En god del fylker har utdannet sine egne trivselsagenter eller friluftshelter, som kan lånes til å skape gode aktiviteter i klubben. Det kan også hende at fylket har en liste over aktiviteter de kan tilby klubbene. Ta kontakt med fylket deres og spør!                                                                                                                                                      4H Norge samarbeider med en rekke andre organisasjoner om aktiviteter for barn og unge. Hva med å sjekke ut opplegget «Den grønne skolen» (samarbeid med Bondelaget om landbrukskunnskap, ny aktivitetsbank lanseres høsten 2019) eller «Marmelpasset» (samarbeid om kystfriluftsliv med Forbundet Kysten). Det er flotte muligheter til å lære ved å gjøre!

 

Skolebesøk

Steg 1 Steg 2
Heng opp en plakat, del ut ranselpost, eller legg igjen medlemsbladet AKTIViTET på en lokal skole! Det kan være lurt å skrive hva 4H er, hvor klubben deres holder til, og når neste møte er. OBS! Husk å spørre skolen om det er greit først. Spør en lokal skole om dere kan fortelle om 4H i en skoletime, holde en aktivitet på SFO, eller få bidra til en del av undervisningen deres, f.eks. å lære bort hvordan man lager mat på bål under en turdag på skolen.                                                                     

 

Snakk med foreldre

For å få nye medlemmer, er det viktig å få med seg foreldre på laget! Det er ofte de som bestemmer hvilke aktiviteter barna deres er med på. Dessuten er det de som stiller opp som frivillige og som klubbrådgivere. Det å få med foreldre på laget, er derfor en god måte for å få flere 4H-ere i klubben!

Steg 1 Steg 2
Arranger hentekaffe de siste 15 minuttene av hvert møte eller arrangement dere har. Dette bidrar til å skape et godt miljø blant de voksne i klubben, men er også en fin arena for å snakke om 4H! Det er enklere å prioritere 4H som en fritidsaktivitet når man skjønner hvor mye bra organisasjonen vår tilbyr til barn og unge :) Klarer klubben å arrangere nabolagskafé? Da kan naboer og foreldre til venner som ikke er med i 4H komme på besøk og både være sosiale og få vite mer om organisasjonen vår. Kanskje dere får lov til å snakke litt om 4H under et foreldremøte også?                                                                                                                                                 

 

Stand

De fleste fylker har utstyr dere kan låne for å stå på stand, f.eks. smoothiesykler, bannere og telt. Dere kan også bestille gratis informasjons- og vervemateriell eller kjøpe våre helt nye profileringsartikler i nettbutikken. Husk å logge på som klubb for å få rabatt i nettbutikken!

Steg 1 Steg 2
Spør en lokal butikk om dere kan stå utenfor og f.eks. selge eller dele ut boller og saft. Det kan også være lurt å ha noen små konkurranser eller aktiviteter på standen for å fange folks interesse, som potettrykk, svampekasting, bingo eller quiz. Hvis dere har 4H-klær, kan det være lurt å ta på disse for å være ekstra synlig. På høsten er det mange lokale markeder eller andre arrangementer rundt omkring i Norge, for eksempel Gøy på landet, Dyrsku’n, Potetfestivalen, Kystens dag, Skoleskogdager, Kom deg ut-dagen, Friluftslivets uke, med mer. Kanskje klubben deres kan få standplass her?                                                                                                                      

 

Synliggjøring i tradisjonelle medier

Steg 1 Steg 2
Inviter en journalist på et klubbmøte eller et arrangement dere har, og still opp til intervju! Husk at journalister kan lage saker for både aviser, radio eller TV, så her er det mange ulike kanaler dere kan synliggjøre dere i for å verve nye medlemmer.                                      Kanskje dere heller vil prøve å produsere noe selv? Dere kan enten skrive et leserinnlegg eller pressemelding om et arrangement dere har hatt. Kanskje dere heller vil lage en kort film med høydepunkter fra året som har gått? Send det inn til lokalavisa deres og spør om de kan publisere det!

 

Synliggjøring i sosiale medier

Steg 1 Steg 2
Opprett en klubbside på Facebook og/eller Instagram, der dere legger ut oppdateringer fra aktivitetene deres. OBS! Husk å spørre om lov til å publisere bilder av medlemmene deres først, og aldri del personlig informasjon som adresser eller telefonnummer her!                                                                                                                     Dersom klubben deres har en egen Facebook-side (ikke gruppe), er det mulig å promotere noen av innleggene deres mot betaling. Her er det mulig å spisse hvem disse innleggene rettes mot, og nå ut til målgruppa for innleggene deres på en bedre måte. Det finnes en lignende funksjon på Instagram, dersom brukeren registreres som en bedriftskonto. Prøv det ut!