Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Opplevelsesrik studietur til Gambia

Koli kunda 4H viser frem hirse-avlingen klubben høstet for noen måneder siden.

Opplevelsesrik studietur til Gambia

Siden 1987 har 4H Norge og 4H Gambia samarbeidet om organisasjonsutvikling i nord og sør. I disse dager er 14 4H-ere fra Norge på studietur i Gambia.

Dette er den niende studieturen 4H Norge arrangerer til Gambia, og deltakerne fra Norge har to opplevelsesrike uker i landet.  

Formålet med studieturen
Formålet med 4H Norge sitt studiebesøk til 4H Gambia er å gi norske og gambiske 4H-medlemmer kunnskap om og respekt for andre sine tenkemåter, kultur og organisasjon.

4H Gambia
I Gambia, som i Norge, er 4H-mottoet "å lære ved å gjøre". Landet har ca 60 4H-klubber med 2000 medlemmer. Medlemmene har ikke individuelle prosjekter, men felles klubbprosjekt slik som grønnsaksdyrking, sauehold og landsbybutikk. 

Programmet i Gambia
Deltakerne ankom Gambia 6. januar, og tilbrakte de første dagene ved kysten til akklimatisering og kursing i gambisk kultur før dro innover i landet for å besøke gambiske 4H-klubber. Deltakerne har bodd i vertsfamilier, og besøkt skoler og andre institusjoner.

Torsdag 20. januar drar de hjem igjen til Norge, fulle av inntrykk og klare for å dele opplevelsene og kunnskapen med andre!