Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
4H-erne tilbake fra Sierra Leone

Styreleder i 4H Norge, Kari Heggelund, overrekker skilt til den første 4H-brønnen til landsbyens representant. Foto Kjell Sigurd Røisli, Plan Norge .

4H-erne tilbake fra Sierra Leone

Deltakerne på studieturen til Sierra Leone er tilbake i Norge. De kan fortelle om en lærerik uke med sterke inntrykk og mye glede.

4H-erne Hanna Flatås Wibe (Nordbygda 4H) og Sveinung Rostad (Lågen 4H), klubbrådgiver i Marihønene 4H Inge Merethe Lehmann og landsstyrets leder Kari Heggelund var på studietur til Sierra Leone fra 21. februar til 1. mars. Målet med turen var å dokumentere og formidle 4H sitt prosjekt Hand of Hope hvor det skal bygges brønner i et av verdens fattigste land.

Besøkte seks landsbyer
I løpet av uken besøkte de seks forskjellige landsbyer i Bombali-distriket. Tre av landsbyene hadde allerede vannbrønner, mens de andre vil få brønner gjennom Hand of Hope-prosjektet.

Arbeidet med den første 4H-brønnen er i full gang. Foto Kjell Sigurd Røisli, Plan Norge.

- I alle landsbyene vi besøkte fikk vi svært varme velkomster, og det var gøy å møte de engasjerte og positive innbyggerne, sier Sveinung Rostad.

De besøkte også Plan-kontoret i Sierra Leone, og de ble imponert over hvordan de jobber der. 

Prosjekt å være stolt av
- En brønn gjør hverdagen mye enklere for lokalsamfunnet, og gjennom prosjektet vil flere få oppleve gleden ved å ha rent vann tilgjengelig, sier Sveinung.

Hans Christian og Marianne Medlien demonstrerer hvordan brønnen fungerer. Foto: Sveinung Rostad.
 
- Dette er virkelig et prosjekt vi kan være stolte av, avslutter han.

Med på turen var også Ingvill Elvestad og Kjell Sigurd Røisli fra Plan Norge, Hans Christian, Gro og Marianne Medlien, samt fotograf Thor Åge Bølge.