Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Vad 4H hjelper tsunamiofrene

Vad 4H, her ved leder og nestleder, oppfordrer alle 4H-klubber til å hjelpe tsunamiofrene i Japan.

Vad 4H hjelper tsunamiofrene

Katastrofen i Japan går ikke upåaktet hen i lille Norge. Ungdommene i Vad 4H i Sigdal har fått med seg all lidelsen og nøden i kjølvannet av jordskjelvet og tsunamien. Nå har styret i 4H-klubben vedtatt å støtte nødhjelpsarbeidet.

Klubben gir et bidrag på kr 700 til Røde Kors sitt hjelpearbeid. Like viktig er det at klubben oppfordrer alle andre 4H-klubber og særlig lokale lag og foreninger i Sigdal til å gjøre det samme.
- Dersom alle 4H-klubbene i Norge gjør det samme som Vad, vil det komme inn en god slump penger som kan redde liv med medisiner, mat og vann, forteller leder Jonas Nikolaisen (15) og nestleder Marthe Green (14).

– Vi er sjokkert over hvordan et jordskjelv kan ødelegge et helt samfunn på noen få sekunder, sier Nikolaisen. Han mener at det er riktig at vi andre i verdenssamfunnet hjelper til på den enkleste måten, nemlig ved å gi penger. Selv om japanerne ennå ikke har oversikten over hvor behovene vil ligge, føler begge seg trygge på at Røde Kors vil bidra aktivt i nødhjelpen og gjenoppbyggingen etter katastrofen.

– Vi utfordrer alle andre 4H-klubber til å gi noen kroner til f.eks. Røde Kors og på den måten bidra til hjelpe ofrene i Japan, avslutter de ivrige lederne i Vad 4H.

Du finner mer informasjon om Vad 4H på http://www.vad4h.no.