Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
4H Norge jubilerer - gir gave til Sierra Leone!

4H Norge jubilerer - gir gave til Sierra Leone!

Onsdag 4. mai fyller barne- og ungdomsorganisasjonen 4H Norge 75 år! Selve dagen skal markeres med et stort arrangement i Spikersuppa i Oslo kl 17.00. Gjester er bl.a. 4Hs høye beskytter H.K.H. Kronprins Haakon og ordfører Fabian Stang.

Bursdagsfest og Hand of Hope-markering
- Arrangementet i Spikersuppa er 4H Norges bursdagfest, men også en markering av vår jubileumsaksjon Hand of Hope. Vi skal markere jubileumsåret med å GI en gave istedenfor å få en gave. Gaven er rent vann til befolkningen i Sierra Leone. Gjennom Hand of Hope skal 4H-ere over hele landet samle inn penger til å bygge 44 brønner i et av verdens fattigste land, sier generalsekretær i 4H Norge, Trond Enger.

Forandre for andre
- Vi er privilegert som lever i et av verdens rikeste land. Tidligere i år besøkte jeg Sierra Leone sammen med tre 4H-medlemmer. Vi fikk da et innblikk i deres dagligliv, levekår og kultur, og så med egne øyne hvordan tilgang på rent vann og gode sanitære forhold bidrar til forandring i landsbyen, sier styreleder Kari Heggelund.

Klare hoder, varme hjerter, flinke hender og god helse
4H-ere lover å arbeide mot det mål å bli en ungdom med klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse. - Det er lett å se at det er nettopp dette vi gjør, når vi nå samler inn penger til Sierra Leone. Alle våre H-er finner vi igjen i Hand of Hope-aksjonen: Det klare hodet støtter opplæring i lokalsamfunnet. Det varme hjertet er solidariteten vi viser med å samle inn penger til prosjektet. Flinke hender er våre hender som utfører aktiviteter for å samle inn penger, og deres hender som graver brønnen. For å få god helse er det viktig med rent vann. Rent vann redder liv og forhindrer sykdom. Vi er stolte av Hand of Hope og stolte 4H-ere som forandrer for andre, avslutter Heggelund.

Hand of Hope er et samarbeidsprosjekt med Plan Norge.
Kontonummer Hand of Hope: 9365.17.76560.
Hand og Hope er et samarbeidsprosjekt med Plan Norge.

Detaljer om arrangementet i Spikersuppa:
Onsdag 4. mai kl 17.00 – 19.00.
(Arrangementet åpner kl. 17.00, men selve sceneprogrammet starter ca. kl. 18.00).


Kveldens gjester og artister:

 • H.K.H. Kronprins Haakon - 4H Norges høye beskytter.
 • Fabian Stang – ordfører i Oslo.
 • Aasmund Nordstoga – kveldens hovedartist.
 • Komikerduoen Amb og Andersen - kveldens konferansier som også vil underholde med sin unike sammensmelting av musikk og humor.
 • Søstrene Hanne og Marianne Medlien vil sammen med tekstforfatter og komponist Børre Sørdahl framføre Hand of Hope-sangen.
 • Sindre Kaupang alias Eivind Hellstrøm – mat på bål parodi.
 • Tripolis – trøndersk rockeband med mye energi.

Det blir også gaveoverrekkelser til Hand of Hope og appeller ved styreleder i 4H Norge, Kari Heggelund og generalsekretær i Plan Norge, Helen Bjørnøy.

Morsomme aktiviteter:
På arrangementet kan publikum delta på flere aktiviteter, som bl.a.:

 • Klatre i en 10 meter høy klatrevegg (Norges høyeste mobile klatrevegg)
 • Poppe popkorn i badekar
 • Steke pinnebrød
 • Delta på ulike vannaktiviteter

Kontaktinformasjon:
Styreleder Kari Heggelund, tlf. 904 02 505
Generalsekretær Trond Enger, tlf. 908 51 055
Informasjonsansvarlig Beate Patay, tlf. 415 62 264