Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
I Norge på utveksling

Årets IFYE-ere. Fra venstre Sam fra England, Ying-Jen fra Taiwan, Karla fra Costa Rica, Michelle fra USA, Jessica fra Tyskland og Karen fra Costa Rica. Foran står Hsiang-Yu fra Taiwan.

I Norge på utveksling

I helgen ankom årets IFYE-ere landet. Syv ungdommer fra fem forskjellige land er klare for å oppleve Norge og bli kjent med norske 4H-ere.

De syv ungdommene hadde tre fine dager i Oslo i helgen. De var på sightseeing og besøkte blant annet Operaen, Frognerparken og Norsk Folkemuseum. De har også brukt helgen til å lære om Norge, og bli kjent med hverandre. I tillegg til de syv som er kommet til Norge, får vi i juli også besøk av Barbara fra Østerrike.

I solnedgangen på Operataket.

Fra ris og bønner til brød
På søndag dro dro alle til sine første vertsfamilier.
- Jeg gleder meg veldig til å treffe familiene! sier Karla fra Costa Rica. Hun skal være i Norge i seks måneder og bo i Oppland, Vestfold og Telemark. Hun ser frem til å lære å snakke norsk, bli kjent med den norske kulturen og smake ny mat.
- Det blir uvant å spise så mye brød. Jeg er vant med ris og bønner til alle måltider, sier hun. - Men det blir spennende, maten jeg har fått til nå har smakt kjempegodt!

 

 

Hsiang-Yu, Ying-Jen og Karla i
Vigelandsparken.

Vroom-vroom, ikke tut-tut
Hsiang-Yu og Ying-Jen fra Taiwan har i løpet av den korte tiden i Norge bitt seg merke i at trafikken her er mye bedre enn i hjemlandet.
- Her blir vi ikke påkjørt når vi krysser gaten. Det liker vi, sier Hsiang-Yu. - Vi er blitt fortalt at barna i Norge sier vroom-vroom når de leker å kjøre bil. Vet du hva de sier i Taiwan?
- Tut-tut, sier hun lattermildt. 

Har du lyst til å dra på utveksling til neste år?
Norske 4H-ere kan også dra på utveksling. Hvert år har 4H Norge mulighet til å sende rundt ti deltakere til samarbeidslandene. I år er to norske 4H-ere i Nord-Irland og Skottland/England. For å dra på IFYE-utveksling må du være mellom 18 og 30 år, og helst ha mottatt plaketten. Noe mer krav stilles ikke! Søknadsfrist for neste års utveksling er 15. november i år.

Mer informasjon om IFYE finner du på www.4h.no/Om-4H/Internasjonalt/IFYE.