Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Ungdom bør stemme!

www.stem1209.no

Ungdom bør stemme!

Stemmer ikke ungdom, vil andre bestemme for dem. Kampanjen Stem 1209 oppfordrer unge velgere til å bruke stemmeretten sin ved kommune- og fylkestingsvalget 12.september.

Lokalpolitikken påvirker ungdoms hverdag, og det er på tide at ungdom forteller politikerne hva slags hverdag de ønsker seg! Ungdom sitter på en unik kompetanse om det å være ungdom. Denne kompetansen har ikke de voksne kommunestyrepolitikerne. Stemmer ikke ungdom, vil andre bestemme for dem.

Stem1209 skal få ungdom til å benytte stemmeretten sin ved lokalvalget 12. september. Kampanjen skal engasjere ungdom ved å gi dem verktøy til å delta i samfunnsdebatten på nye måter og fortelle politikerne hvilke endringer de ønsker i sin kommune.

På kampanjens nettside, www.stem1209.no, kan du sende inn bilder og tekst av det du er opptatt av, og som du ønsker politikerne skal gjøre noe med. Innleggene blir sortert på kommunenivå. På den måten kan lokalpolitikere enkelt kan gå inn og fortelle hva deres parti ønsker å gjøre med det som opptar ungdom. Nettsiden gir også informasjon om hvordan du kan gå frem for å bestemme deg for hvilket parti du vil stemme på, hva lokalvalget egentlig handler om og hva de ulike partiene står for i hver kommune.