Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Global Dignity Day

Global Dignity Day

20. oktober hvert år blir Global Dignity Day markert på skoler verden over. 4H er en av organisasjonene som står bak dette arrangementet i Norge.

I år deltok 160 videregående skoler, med nesten 27000 elever og 1100 frivillige. 4H var blant de frivillige som var veiledere på blant annet kirkeparken og Malakoff vgs. i Moss og Nordstrand vgs. i Oslo.
Veiledernes oppgave var å lede elevene gjennom dagen og bidra til samtale i klasserommene. Begrepet verdighet sto i sentrum, og elevene satte ord på hva dette begrepet innbærer. Respekt, toleranse og å akseptere var ord som gikk igjen i de ulike klassene.

Det gjorde sterkt inntrykk å høre elevenes verdighetshistorier. De fortalte åpenhjertig om opplevelser fra sitt eget liv som har påvirket deres egen eller andres verdighet. Historiene handlet om alt fra vonde barndomsminner, til episoder på toget en lørdagskveld. Det rant både tårer og latter blant tilhørerne når elvene fortalte sine personlige historier. Dagen ble startet og avsluttet av rektor ved skolene, som sa noen fine ord om verdighet.

Global Dignity ble etablert av blant andre H.K.H. Kronprins Haakon, Pekka Himanen og John Hope Bryant. Deres visjon er å fremme verdighetsbasert lederskap og å få ungdom til å forstå hvor mye verdighet faktisk betyr.
Med Global Dignity Day ønsker de først og fremst å sette et fokus på hva vi selv kan gjøre for å styrke egen og andres verdighet.