Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
1100 4H-ungdommer på landsleir

1100 4H-ungdommer på landsleir

21. - 28. juli samles over 1100 4H-ere i alderen 14 – 25 år på 4H-landsleir på Idrettskolen i Rollag i Buskerud. Ungdommer fra hele landet vil være representert på leiren, som har fått navnet Busketroll 2012. Det blir en uke spekket med ulike aktiviteter og opplevelser.

Blander man volleyball, stand up, tautrekking, konserter, bryllupsfeiring, sjonglering, motorsag, paint ball, hest, dart, strikking, rafting, teater, landbruksmekking og magedans med 1 100 ungdommer fra hele landet, nærmer man seg landsleiren Busketroll 2012. I tillegg til 1 100 leirdeltakere stiller over 400 frivillige opp. Dermed er målet om å doble innbyggertallet i numedalskommunen disse dagene nådd.

Det gjennomføres over 6 000 dugnadstimer før, under og etter leiren. Lokale krefter trår til for å sikre god og kortreist mat.

Søndag 22. juli skal det være en minnemarkering i forbindelse med ettårs dagen for Oslo/Utøya-terroren. Minnemarkeringen ledes av generalsekretær i 4H Norge, Trond Enger.

Fredag 27. juli er det åpen dag. Da kan besøkende komme og se hvordan leirlivet arter seg. Foreninger og andre aktører stiller med stands og ulike aktiviteter. Det blir også underholdning og konkurranser. På ettermiddagen avvikles finaler i Landkreditt Volleyball Cup.

Et eget samfunn En midlertidig landsby av telt og lavvoer vil bre seg utover gresslettene på Idrettskolen i Rollag under leiren. Med klare hoder, varme hjerter, flinke hender og god helse skal 4H-erne kaste seg ut i stadig nye og utfordrende aktiviteter, der mottoet er ”å lære ved å gjøre”. I tillegg til ulike aktiviteter og turer er volleyball en naturlig del av leiroppholdet. Det blir også stand up show med Håvard Lilleheie og ulike konserter, bl.a. med Ess i Ermet.

Aktivt, morsomt og sosialt Sosialt, aktivt og morsomt er tre stikkord som passer for 4H, og ikke minst leirlivet. Organisasjonen er medlemsstyrt, så ungdommene bestemmer selv og får bred organisasjonsopplæring og erfaring fra ulike styreverv. Medlemsalderen er 10 til 25 år, og formålet er å utvikle samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker.

Kontaktpersoner:
Generalsekretær 4H Norge: Trond Enger tlf. 908 51 055
Informasjonsansvarlig 4H Norge: Beate Patay, tlf. 415 62 264
PR-ansvarlig for Busketroll 2012: Halvor Garås, tlf. 481 48 020

Besøk også våre nettsider: www.4h.no

Landsleirens nettside – Busketroll 2012: http://www.4hlandsleir.no/2012/news.php