Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Kongekrabbe og ku på 4H Matskole

Kongekrabbe og ku på 4H Matskole

32 barn i Oslo har brukt vinterferien til å lære matlaging og hvor maten kommer fra. Gjennom gårdsbesøk, tur til fiskerestaurant, leting etter økologiske matvarer i butikker, pilking og mye lek, har ungene i alderen 8 -12 år fått ny kunnskap.

Begeistrede foreldre kan fortelle at ungene har kommet hjem og ønsket å lage mat hjemme – til foreldrenes store glede. På Matskole er det ikke noe som heter at man ikke liker maten, alle skal smake, og de tøffeste ungene fikk til og med smake østers.

Ideen bak 4H Matskole er at barn skal lære hvor maten kommer fra. Avhengig av sesong, skal barna være med på høsting, dyrking, gårdsbesøk eller fisking – før de lager mat sammen med eldre 4H-medlemmer som er instruktører på Matskolene. På den avsluttende foreldrekafeen får foreldrene teste hva ungene har lært i løpet av uka.

I vinterferien ble det arrangert matskole på tre ulike skoler i Oslo - Lutvann, Jordal og Bogstad skoler. I tillegg ble det arrangert Matskole i Viksdalen i Sogn og Fjordane. Til sommeren vil det bli arrangert Matskole i hele 9 fylker i Norge.

Akersposten.no: Fisken, finner du hullet?