Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Smørbrødtevlere

Smørbrødtevlere

- Dette er skikkelig morsomt og vi lærer mye om mat, tilbereding og servering, forteller Ramsha Javed i Kvikk 4H i Sande i Vestfold til Sande Avis.

Supert med sunne smørbrød
Sammen med Torbjørn Hagen, Thomas Gulli og Andrea S. Kvisle har hun nettopp gått av med en av to seire i Kvikk 4Hs smørbrødtevling. Det andre vinnerlaget bestod av Christian Aanæs, Amalie Panman, Hulda-Marthine Olsen og Jacop Pillip Karlsen.

For å lage smørbrødene ble det benyttet skikkelige råvarer, og både borddekking og samarbeid var en del av tevlingen. Ingrid og Astri fra Sande Bygdekvinnelag røpte til Sande Avis at alle lagene hadde flotte dekorasjoner og god mat. Seieren gikk til de som hadde best samarbeid innad i gruppa, god hygiene og smørbrød med fristende fargesammensetninger, i tillegg til pent dekkede bord.

Sunn matglede
Smørbrødevlingen var en del av prosjektet ”Sunn matglede”, som er et samarbeid mellom 4H Vestfold og Vestfold Bygdekvinnelag. Sammen ønsker de å jobbe for å gi barn og unge i SFO og 4H matglede og sunne matvaner. Målet er å bedre kunnskapen og interessen for sunn mat, mattradisjoner og kortreist mat.