Du er her: 4H Norge // Vestfold // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Velkommen til Storkurs

Velkommen til Storkurs

6. -8. sept 2019 inviteres juniorer og seniorer fra 4H Buskerud, Telemark og Vestfold til storkurs på Færder leirsted på Bolærnen

Bolærne er en øygruppe i Ytre Oslofjord utenfor Nøtterøy. På Østre Bolærnen ligger Færder leirsted og her skal storkurset være. Bli med på et flott høstkurs i havgapet.                        

Du kan velge mellom 12 spennende emnekurs.

Velg kun ett emnekurs når du melder deg på i medlemsregisteret. Det er begrenset med plasser på emnekursene, og derfor lønner det seg å være tidlig ute med påmelding.

Påmeldingen åpner mandag 8. juli klokken 12.00. Logg deg inn med medlemsnummer og passord på www.4h.no/vestfold.

Kurset er for deg som er junior og senior (født i år 2007 eller før), og det koster 1200 kr pr deltager

Påmeldingen er bindene, og frist for påmelding er 20. august

Informasjon sendes til de påmeldte etter at fristen for påmelding er gått ut.

Emnekurs:                                                                           

KURS 1:Volleyball med dommerkurs: Volleyball er 4H sport nr. 1.  På dette kurset lærer du mer om spill og teknikk. Det blir selvfølgelig masse spilletid og det vil også settes av tid til gjennomgang av regler for de som vil lære å dømme kamper. Treningstøy/klær etter vær volleyballbanen er ute.

KURS 2: Fiske: 2-delt kurs 1 dag fisker vi fra land på Bolærnen, og en dag blir vi ut med fiskebåt. Ta med egen fiskestang/fiskeutstyr for fiske fra land. Fjordtaxi har utstyr for dorging i båten. Er vi heldige kan vi kanskje se sel på turen ut i skjærgården. Egenandel: 100 kr

KURS 3:Foto: Vi tar masse bilder, men hvordan kan vi få de gode bildene? Det kan du lære mer om på fotokurs. Særlig vekt på naturbilder. Ta med eget kamera. Mobilkamera kan også brukes.

KURS 4: Yoga, Pilates og kosthold: Et kurs for deg som er interessert i trening og kosthold. Det blir treningsøkter med yoga og pilates, og en liten teoridel om kosthold, og hvordan bevegelse og kosthold påvirker kroppen vår. Ta med treningstøy og yogamatte hvis du har.

KURS 5: Båtførerprøven: For mange er båtførerprøven bare ett hinder på veien til opplevelser på sjøen. SailOn tenker annerledes, vi ønsker at kurset skal være en maritim opplevelse i seg selv. Derfor kan vi tilby i samarbeid med 4H ett kurs i båtførerprøven som går over 8 timer i forbindelse med storkurset på Bolærne 6-8 september. Kurset er først og fremst ett kurs vi har i klasserommet, men vi vil i tillegg kunne ta dere med ned til bryggene og se på hvordan vi fortøyer, og hvordan navigasjon og føring av båt fungerer i praksis. For å klare få tiden ned til 8 timer er vi derfor avhengig av at du har forberedt deg og gjort de oppgavene som trengs i forkant av kurset. Til det trenger du kursboken "Båtførerprøven i teori og praksis" som du kan bestille når du melder deg på til 450 kr inklusive porto.Du får anledning til å ta eksamen søndag 8 september ute på Bolærne. Du er selv ansvarlig for å registrere deg for eksamen i forkant av kurset.Eksamensavgiften på kr 744 og må betales direkte til Sjøfartsdirektoratet. Link til påmelding sendes ut til de påmeldte. Dette er ett 1 dags kombikurs som passer for deg som ønsker å kombinere hjemmestudier med kun 8 timer i klasserommet. Aldersgrense: fra 14 år. Egenandel: 790 kr (+ eksamensavgift som nevnt over på 744 kr som betales ved påmelding til eksamen)

KURS 6: Frisbeegolf og klatring: 2-delt kurs, en dag med frisbee golf og en dag klatring. Frisbeegolf er en morsom sport hvor hensikten er å treffe oppsatte mål på færrest mulig kast. Vi får en grundig innføring i spillet. Klatring foregår i utendørs klatrevegg på Bolærne. Ta med egnet tøy/fottøy. Egenandel: 200 kr

KURS 7: Gravering på glass: Her vil du lære enkel gravering på bl.a. krukker og vaser, og få ideer til hjemmelagde gaver med gravering. Du får med deg graveringspennen hjem etter kurset. Egenandel: 400 kr

KURS 8: Seiling: I samarbeid med Tønsberg seilforening vil vi holde et introduksjonskurs i seiling med liten seilbåt/ seiljolle. Her vil dere lære om hvordan en seilbåt fungerer og selvsagt få prøve dette selv. Dette kurset krever at de påmeldte er trygge i vannet og kan svømme. Dere bør også ha med egen redningsvest. (Ikke oppblåsbar) Da dette er påbudt når man ferdes i båt under 8 meter. Egenandel: 400 kr

KURS 9:Omvisning på Bolærne/Bolærnes historie: I samarbeid med Tønsbergs Forsvarsforening og Mellom Bolærnes Venner vi vi her få omvisning på Mellom og Østre Bolærne. Vi få et innblikk i hva Bolærne har blitt brukt til opp gjennom årenes løp, og vi vil få en titt inn i deler av forsvarets bunkeranlegg på Østre Bolærne. Lørdagen vil omvisningen være på Mellom Bolærne og søndagen på Østre Bolærne.

KURS 10: Friluftsliv og mat på bål: Lær deg enkelt friluftsliv og god og enkel mat du kan lage på bål.

KURS 11: Grunnkurs i swing: Lyst til å lære deg å danse swing. Nivået kan tilpasses de som er med på kurset. Det vil også bli en innføring i linedans.

Kurs 12: Gitarkurs: Vi stemmer gitaren, lærer enkle grep og det blir fort fine sanger. Lære å skape gøy med gitaren. Ta med egen eller lånt gitar med strenger.